Mierea - Proprietati si utilizari/Sanatate de la albine



Autor: Daniela Guaiti

 Mierea

Dimensiuni: 165 x 195 mm
Nr. pagini: 124
Editura Casa, Oradea, 2013.
ISBN 978-606-8527-02-4


Mierea, un produs complet natural, bogat in substante nutritive de mare valoare biologica pentru nutritia si sanatatea omului, a reprezentat inca din cele mai indepartate vremuri singurul indulcitor la indemana omului dar si remediu in nenumarate afectiuni.
Usor digestibila, gustoasa si sanatoasa, bogata in proprietati curative, mierea este redescoperita in prezent ca aliment complex si benefic sanatatii omului. Ea este consumata de cei care apreciaza alimentele simple si autentice, dar si de cei care au nevoie de diete speciale.
Intr-o prezentare grafica de exceptie, cartea de fata abordeaza intr-un mod foarte simplu si placut lecturii diverse capitole ce tin de biologia albinei, producerea mierii in stup, conditionarea si etichetarea acesteia prezentand si o minunata incursiune in aromele, gustul, originea si proprietatile diferitelor sortimente de miere si contribuind astfel la o mai buna intelegere a ceea ce reprezinta  acest produs deosebit ce vine din farmacia stupului.
Deasemenea, cartea ne ofera o deosebita colectie de retete si secrete specifice, de bucatarie si cosmetica, care vin dintr-o valoroasa cultura a frumosului si bunului-gust, diversa si apreciata in toata lumea – cultura italiana. Astfel, cititorilor le sunt dezvaluite numeroase retete pentru sanatate, usor de realizat si la indemana oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum si alte retete de mancaruri, deserturi si bauturi, toate avand la baza mierea, aceasta adevarata minune a naturii.
In concluzie, cartea reprezinta o sursa de inspiratie pentru zilele cand ne dorim mai multa sanatate, frumusete si dulceata din natura, de la albine, cu ajutorul minunatelor “retete pentru bunastare” cum insasi autoarea Daniela Guaiti prefera sa le numeasca.

Din cuprins:
Mierea - o minune a naturii
Un deliciu de culoarea chihlimbarului
Mierea in istorie
Un dar al albinelor
O ierarhie complexa
De la flori la miere
Mana omului
Mierea si legislatia
Eticheta
O sursa de sanatate si bunastare
Chimia mierii
Proprietatile terapeutice
Varietati de miere
Mierea poliflora
Mierea monoflora
Alte sortimente de miere romaneasca
Sortimente mediteraneene din Italia
Mierea in camara, in bucatarie si in cosmetica
Conservarea
Ingredient cosmetic
In bucatarie
Creme, balsamuri si impachetari
Retete pentru bunastare si sanatate
Mierea ca elixir
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ti siropuri
Mierea in bucatarie
Mancaruri sarate
Deserturi rustice