Institutul de cercetare-dezvoltare pentru apicultura

VARRO-FAN® – Un dispozitiv eficient pentru administrarea simplă și rapidă a tratamentului cu Varachet Forte.

Din dorința de a veni în sprijinul dvs. pentru o mai simplă și rapidă administrare a Varachetului Forte am conceput, testat și pus în fabricație dispozitivul – VARRO-FAN (marcă înregistrată), pe care îl puteți achizitiona de la magazinele Apicola ale Asociației Crescătorilor de Albine din România.
După cum reiese și din imaginile de mai jos, dispozitivul facilitează aplicarea picăturilor de Varchet Forte, introducerea benzii și arderea controlată și totală a acesteia, asigurând temperatura necesară eliminării substanțelor active chiar și în condiții de umiditate ridicată.
Dispozitivul este alcătuit dintr-un ventilator electric, prevăzut cu motor, alimentat cu baterie de 1,5V, pentru întreținerea arderii și trimiterea rapidă a fumului în stup. La acesta se cuplează un tub pentru arderea benzii și dirijarea fumului în stup. Prin proiectare s-a prevazut o cameră de stingere a scânteilor și de refulare a fumului care asigură și reținerea cenușii din arderea benzii. În plus jetul de fum este dirijat în cea mai mare parte prin două fante orientate în sus, spre cuib, mărind eficiența tratamentului chiar și în cazul fundurilor antivarroa care în general nu asigură o etanșare foarte bună. Dispozitivul permite arderea totală a benzii în decurs de cca 10 secunde.
După unul sau mai multe tratamente, tubul poate fi desprins, prinzând de manșonul de plastic termoizolant de la bază și poate fi scuturată astfeș cenușa.
Considerăm că dispozitivul VARRO-FAN va îmbunatăți substanțial modul de administrare a tratamentului cu Varachet Forte, fiind util oricărui apicultor, indiferent de mărimea stupinei.

Pentru mai multe informații privind utilizarea acestui dispozitiv vă rugăm să descărcați Instructiuni_de_utilizare_Varro_Fan (PDF).